Het gemak van vinylbehang

Vinylbehang is erg praktisch en sterk. Het is ook vaak afwasbaar. Ideaal als je kinderen hebt. Ontdek in dit artikel de soorten en prijzen van dit oerdegelijke behangpapier.

 

Vinylbehang op basis van textiel

Vinylbehang op basis van textiel is voorzien van een linnen basis. Het is makkelijk te reinigen. Agressieve stoffen zijn hier ook bestand tegen. Je ziet ze dan ook vaak in ziekenhuizen, kantoren en labo’s.

 

Behang op basis van vinyl en papier

Dit soort vinylbehang lijkt erg op klassiek behangpapier. Het enige verschil is de kunststoflaag. Doordat het bestand is tegen spatten en vocht, is het ideaal voor de keuken, en de badkamer.

Vinylbehang in modern interieur

Vinylbehang met schuimtextuur

Schuimvinyl heeft als voornaamste eigenschap dat ze erg stootvast zijn. Het is dan ook een populaire keuze in sportzalen. Het is ongeveer 2 à 3 mm dik. Daarnaast zijn ze ook goed reinigbaar en elastisch.

 

Opgeschuimd vinyl

Dit behangpapier lijkt op sierpleister. Het voordeel is dat het makkelijk en snel kan overgeschilderd worden. Het enige nadeel is dat vuil snel zichtbaar wordt. In kamers waar veel gerookt wordt, is dus geen aanrader.

 

Afwerkingsmogelijkheden

Onafhankelijk van welke soort vinyl je ook kiest, in de meeste gevallen zijn ze overschilderbaar. Dat is makkelijk als je ze wil renoveren of vernieuwen. Een goedkoop en fris resultaat kan je makkelijk verkrijgen dankzij een nieuw laagje verf. Soms zal je een weekmaker moeten gebruiken alvorens je kan beginnen verven.  Twijfel je over de juiste kleur?  Vraag dan wat staaltjes aan en vergelijk ze met elkaar. Je kan ook altijd een klein stukje verven op een onzichtbare plaats om te zien wat het resultaat is.

 

Waar koop je dit behang?

Dit praktische behang vind je in heel wat winkels. Grote behangketens en doe-het-zelf-zaken hebben vaak heel wat vinylbehang in hun gamma. Twijfel niet om staaltjes aan te vragen om een goede keuze te maken. Daarnaast zijn er ook heel wat leuke webshops met behangpapier voorzien van een uniek design. Wil je uitpakken met niet-alledaags behang? Dan vind je daar vast en zeker je gading.