Automatische poort

Ben je het ook beu om telkens handmatig je garage- of tuin poort te openen? Zeker voor oudere mensen kan dat een hindernis zijn. Met een automatische poort is dat verleden tijd. Via een afstandsbediening of schakelaar zal ze zichzelf dan automatisch openen. Meer over de mogelijkheden en prijzen van een automatische poort lees je hier.

 

automatisatie poort voorbeeldHoe werkt de automatisatie?

Bij het automatiseren van een poort wordt een deurautomaat op de poort geplaatst die ervoor zorgt dat deze automatisch opent met een afstandbediening of schakelaar.

Je eigen krachten gebruiken is dus verleden tijd, je hoeft enkel nog op de knop te drukken. Een ingebouwd slot zorgt ervoor dat dieven de poort niet kunnen forceren.

Is poortautomatisatie mogelijk bij elke poort? Ja! Daarbij maakt het niet uit of het gaat om een garagepoort of tuinhek, of om een schuif-, sectionale, sier-, kantel-, rol- of draaipoort. Meer uitgebreide info over een automatische poort vind je op automatische-poort.be.

 

Prijs elektrische poort

Prijzen voor automatische poorten zijn afhankelijk van het gewicht van de poort, de afmetingen en het type. Hoe zwaarder de poort, hoe zwaarder de motor moet zijn en dat heeft vanzelfsprekend ook een invloed op de prijs.

Poortautomatisatie kan al vanaf zo’n €300. Het hoeft dus niet duur te zijn. Bovendien zal het je achteraf heel wat gemak opleveren.

 

automatische poort

 

Voor welke bediening kies je?

Bij poort automatisering kan je kiezen uit verschillende soorten bediening, afhankelijk van je eigen wensen. Zo kan je kiezen voor een afstandsbediening of een drukknop. Een combinatie van beide wordt aangeraden. Zo loop je minder risico om jezelf buiten te sluiten als gevolg van een afstandbediening met lege batterij. Een drukknop zorgt er in dat geval voor dat je de poort toch nog kan openen.

De drukknop kan je natuurlijk laten beveiligen met een sleutel of klavier. Op zo’n codeklavier poort moet je eerst een code intypen vooraleer je de poort kan openen. Wil je toch nog dat tikkeltje meer? Dan kan je er ook voor kiezen om je poort te laten openen via je smartphone.

 

Automatisatie poort als veiligheidsoplossing

Bij een handmatig te bedienen poort loop je het risico de poort niet goed af te sluiten. Dat geeft dieven en andere ongewenste bezoekers natuurlijk vrij spel. Een elektrische poort daarentegen sluit altijd goed af en werkt bovendien ook als afschrikmiddel tegen dieven. Je kan er zelfs voor kiezen om jouw geautomatiseerde poort te laten voorzien van een anti-inbraak systeem.

 

bron: www.automatische-poort.be

 

automatisatie poort voorbeeld

Geef een antwoord